Macska kaja!

"Óriási felháborodást váltott ki
Olaszországban egy internetes receptoldal, amely macskahúsból készült ételek ízletes elkészítését taglalja.

A Itten van e honlap több receptet is közzétett és aprólékos tippeket ad ahhoz, hogyan lehet a bársonytalpú házi kedvencek húsát különösen porhanyósra elkészíteni. A "tészta macskaraguval" és a "pirított kenyérszeletek macskapástétommal" csak ízelítő az ajánlatok közül. A receptek pontosan leírják, hogyan kell "Cirmit" és "Mircit" megsütni-megfőzni.

Az internetes oldalon utalnak arra, hogy Olaszországban a házi állatokat törvény védi, de a nyulak is ezek közé tartoznak, húsuk mégis minden élelmiszer-áruházban megtalálható - érvelnek a szerzők, akiket tiltakozó e-mailek százai árasztottak el. Az Aidaaa állatvédő szervezet elnöke, Lorenzo Croce feljelentést tett a rendőrségen és a honlap azonnali bezárását követeli. "Aki állatokat kínoz és gyilkol, azt a legszigorúbban meg kell büntetni" - szögezte le.

A macskapecsenye már februárban is vihart kavart Olaszországban. Az olasz közszolgálati televízió, a RAI 1 napi főzőcske műsora, az évek óta nézőrekordokat döntő La prova del cuoco című program került a bírálatok kereszttüzébe. Beppe Bigazzi sztárszakács ugyanis arra vetemedett, hogy főfogásként egy macskahúsból készült étekkel ismertesse meg a képernyő előtt ülőket. "A macska húsa finomabb, mint sok más állaté" - bizonygatta a köztiszteletben álló tv-szakács. Az adás hatalmas felzúdulást keltett, és a RAI kénytelen volt száműzni Bigazzit a műsorból. "

Ha elkapom a macskát amelyik rendszeresen a kertembe szarik akkor....
Mé ha a nyuszit (aki melesleg sokkal aranyosabb, csendes, tiszta, puha, türelmes stb.) jószág meg lehet enni, akkor nem értem a macskát, kutyát mé nem.

Két hasonló képtelenség

Már 7 hozzászólás: Macska kaja!

1

erross augusztus 12., csütörtök 10:45 2010

Ja a forrás sg.hu

2

Gywer71 augusztus 12., csütörtök 10:50 2010

Nem tudom , nem igazán szeretem a macskákat ... de azért megkóstolnám

3

cadmagician augusztus 12., csütörtök 11:00 2010

ne bulvárosodjunk már el....

4

woody augusztus 12., csütörtök 11:36 2010

A malakpöri is nagyon durva-.-

5

laca72 augusztus 12., csütörtök 18:49 2010

A cimborám 9 évet élt kint Rómában,bejárta egész Olaszországot,én is kérdeztem tőle hogy az olaszok esznek-e macskát. Ő még nem találkozott olyan olasszal aki evett volna,de még olyan éttermet sem ahol menüben felszolgálták ezt az állatot. Rómában van egy macskáskert tényleg,de ott számon tartják a macskákat és havonta egyszer állatorvos is megvizsgálja a cicusokat.

6

fulee9999 augusztus 13., péntek 07:23 2010

Indiában szarvasmarhát, a muszlim országokban sertést, európában meg macskát nem esznek az emberek. Nem értem, ezen mit kell háborogni...

7

stepe augusztus 13., péntek 10:07 2010

@Gywer71 :ezért a hozzászólásért megátkozzzlak,léégy macska

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Belépés itt, vagy regisztálj nálunk, ingyenes és vicces!